Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči se utkali v pětiboji

Dne 29. dubna 2009 se v prostorách požární stanice v Jičíně a sportovního areálu U Stadionu v Jičíně uskutečnila soutěž v disciplínách fyzických testů „Řáholecký pětiboj".

Dne 29. dubna 2009 se v prostorách požární stanice v Jičíně a sportovního areálu U Stadionu v Jičíně uskutečnila soutěž v disciplínách fyzických testů „Řáholecký pětiboj".

Pořadatelem akce byl Hasičský záchranný sbor Královéhradeckého kraje – územní odbor Jičín společně s Hasičským sportovním klubem Jičín, Sportovním klubem hasičů Královéhradeckého kraje a Českou hasičskou sportovní federací. Soutěže se mohli zúčastnit nejen příslušníci Hasičského záchranného sboru České republiky, ale také příslušníci a zaměstnanci Policie ČR.

Čtrnáct závodníků z celé České republiky se utkalo již tradičně v disciplíně Benchpress se závažím 80 % tělesné váhy sportovce. S minimálními přestávkami následovaly další disciplíny – shyby na hrazdě nadhmatem, leh – sed na dvě minuty, běh na dva kilometry a plavání 200 metrů. Tak jako v předchozím roce si vítězství odvezl Petr Habeš z územního odboru České Budějovice, druhé místo obsadil Jan Kubíček z územního odboru Děčín a třetí skončil Jakub Čeřovský z územního odboru Jičín.

Soutěžilo se i v družstvech, kdy se započítávaly body dvou nejlepších příslušníků. První místo vybojovalo družstvo z územního odboru České Budějovice, stříbrnou příčku obsadili závodníci z územního odboru Jičín a třetí skončilo družstvo z Děčína.

Výsledková listina je ke stažení v příloze článku.



Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Info: por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje


 -wap-

Sdílet
Přiložené soubory
vysledky zobrazit online XLS 303 kB