Neděle 5. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Provoz na silnici číslo 35 narušila nehoda skútru s osobním automobilem

Nehoda motocyklu s osobním automobilem narušila úterní ranní provoz na komunikaci I/35 u obce Karlovice na Semilsku (směrem na Jičín).

Na krajské operační a informační středisko HZS byl 24. října 2017 před šestou hodinou ranní nahlášen střet osobního vozu s motocyklem typu skútr.

Po příjezdu na místo nehody poskytli hasiči ihned první předlékařskou pomoc zraněnému motocyklistovi, zajistili mu tepelný komfort a až do příjezdu ZZS LK se snažili zabránit zhoršení jeho zdravotního stavu a předejít rozvoji šoku.

Další zasahující jednotky mezitím provedly protipožární opatření na obou havarovaných strojích, usměrňovaly dopravu na frekventované komunikaci a pomohly záchranářům s transportem zraněných do sanitky, která je převezla do nemocnice.

Komunikaci bylo nutné po dobu zásahu a vyšetřování příčin nehody zcela uzavřít. Omezení provozu trvalo 45 min. Po té byla doprava v tomto úseku silnice I/35 řízena kyvadlově. Jelikož se havarovaný vůz nacházel mimo vozovku, byl ze stanice Semily povolán vyprošťovací automobil.

Hasiči dostali vůz pomocí navijáku cisterny opět na silnici, kde byl odstaven tak, aby nebránil provozu. Na místě zasahovali profesionální hasiči ze stanice Turnov a ze stanice Semily společně s dobrovolnými hasiči z Turnova.

por. Bc. Pavlína Bílková, DiS.
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet