Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při požáru rodinného domu v Ratenicích vyhlásili hasiči druhý stupeň požárního poplachu

Dne 28.října dvě minuty po půl šesté přijal operátor tísňové linky Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje informaci o požáru střechy rodinného domu v Ratenicích. K místu události tak postupně vyjeli hasiči ze stanice Kolín a Poděbrady a zároveň jednotky dobrovolných hasičů obcí Ratenice a Pečky.

V době příjezdu první jednotky byla požárem zasažena kůlna u domu a část střechy. Vzhledem k tomu, že rodinný dům se nacházel v řadě mezi ostatními domy a hrozilo nebezpečí, že by se požár mohl rozšířit na okolní stavby, byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu. K místu tak zamířili ještě hasiči z Českého Brodu a Sadské.

Požár hasiči lokalizovali v dýchací technice pomocí dvou vysokotlaků a jednoho C proudu. Následně byla rozebrána část střechy a pomocí termokamery nalezena a dohašena skrytá ohniska požáru.

Příčina vzniku požáru, při kterém nebyl nikdo zraněn je předmětem dalšího vyšetřování které proběhne v dopoledních hodinách. Škoda vzniklá požárem byla majitelem domu vyčíslena zhruba na půl milionu korun. Krátce po osmé hodině byl zásah ukončen a na místě byla ponechána pouze místní jednotka na dohlídku po požáru.

nprap. Petr Svoboda
HZS Středočeského kraje
Sdílet