Úterý 30. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

VIDEO: Exploze plynovodu otřásla Moskvou

Dnes, 10.5. 2009 v časných ranních hodinách došlo v jihozápadní část ruské metropole Moskva k mohutné explozi plynovodu, která byla následována požárem obrovských rozměrů.

Dnes, 10.5. 2009 v časných ranních hodinách došlo v jihozápadní část ruské metropole Moskva k mohutné explozi plynovodu, která byla následována požárem obrovských rozměrů.

Podle dostupných informací ruských zpravodajských serverů plameny dosahovaly v počátku až do výše 200 metrů, ostatní prameny uvádějí výši 100 metrů. Ať je to tak či onak, jisté je, že to musel být požár obrovských rozměrů. Vše doprovázel velký žár, který zničil vše v blízkém okolí a byl znatelně cítit na vzdálenost několika set metrů.



Při události došlo ke zranění čtyř osob, projíždějících v okamžiku výbuchu v místě automobily. Jedná se zejména o oděrky a popáleniny. Nejvážněji je zraněný muž, který má popáleniny na 35% těla.



Oheň, který zasáhl okolí havárie, likviduje více jak 35 hasičských jednotek se speciální technikou. Plameny pohltily několik poblíž stojících automobilů, jednu budovu a dle posledních informací také nedaleko stojící benzínovou pumpu. Hasičské jednotky vyčkávají, až odhoří všech plyn v potrubí, přívod do něj byl bezprostředně po události zastaven.



Díky požáru bylo také poškozeno telefonní kabelové vedení, zhruba 80 000 osob tak zůstalo bez spojení. Rozsah požáru byl stanovený na pátý stupeň, což je nezávažnější událost. Takto mohutný požár plynovodu je v Moskvě největší za posledních 20 let. V místě havárie a jeho blízkém okolí je zcela zastaven jakýkoliv provoz a to i přes zmírňující intenzitu požáru.

Foto a info: Novinky.cz, iDNES, Moscownews, US TopNews, I.V. Kalimov

-wap-

Sdílet