Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Plzni hořela tramvaj

Požár tramvaje vyhnal dnes ráno cestující z vozu MHD. Vůz začal hořel na křižovatce Klatovská a ul. 17. listopadu u budovy Střední průmyslové školy strojnické v Plzni.

Požár tramvaje vyhnal dnes ráno cestující z vozu MHD. Vůz začal hořel na křižovatce Klatovská a ul. 17. listopadu u budovy Střední průmyslové školy strojnické v Plzni. Při požáru nebyl nikdo zraněn. Škoda byla předběžně vyčíslena na téměř 10 milionů korun.

Požár tramvaje byl na operační středisko ohlášen v 5.31 hodin. Před příjezdem jednotek byli už všichni cestující evakuováni z vozu. Když na místo dorazili hasiči, šlehaly z tramvaje více než dvoumetrové plameny. Požár zasáhl asi třetinu tramvajové soupravy, nikdo z cestujících nebyl zraněn. Provoz na tramvajové lince číslo 4 byl v úseku od Hlavní pošty na konečnou stanici Bory úplně zastaven. Kvůli hustému silničnímu provozu museli dopravu na komunikaci řídit policisté. Na místo se dostavili také vyšetřovatelé Dopravních podniků města Plzně. V 7.18 hodin byla vyhořelá souprava odtažena jinou tramvají do depa a hasiči dokončili úklid komunikace. Pravděpodobnou příčinou požáru byla technická závada na elektroinstalaci. Škoda předběžně činí 9 900 000 korun, uchráněné hodnoty byly vyčísleny na 2 miliony korun.

Zasahující jednotky:

HZS Plzeň-střed
HZS Plzeň-Košutka

por. Mgr. Alena Marešová
tisková mluvčí
HZS Plzeňského kraje

-kow-

Sdílet