Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Střet kamionu s traktorem uzavřel silnici u Ostroměře a zkomplikoval dopravu

Ke střetu kamionu a traktoru s vlekem vyjeli 31. 10. 2017 před polednem profesionální hasiči ze stanice v Hořicích. Dopravní nehoda se stala na hlavním silničním tahu z Hradce Králové do Jičína u Ostroměře. Kamion zůstal po střetu mimo vozovku a traktor se převrátil na bok.

Řidiče obou vozidel si do péče převzala Zdravotnická záchranná služba Královéhradeckého kraje. Hasiči asistovali při transportu jednoho z nich do sanitky. Oba řidiči pak byli převezeni k ošetření do nemocnice.

Silnice I. třídy zůstala po nehodě zcela uzavřena. Poté, co se hasičům podařilo havarovaný traktor nadzvednout a uvolnit jeden jízdní pruh, byla silnice před čtrnáctou hodinou kyvadlově průjezdná. Náklad z kamionu pak bylo nutné přeložit.

Hasiči na místě zasypali uniklé provozní kapaliny sorbentem a zajistili úklid vozovky tak, aby byla pro projíždějící řidiče bezpečná.


V koloně, která se kvůli uzavírce utvořila, pak došlo k další dopravní nehodě. Vozidla na místě nedobrzdila a došlo tak ke střetu nákladního automobilu s třemi osobními vozidly. Nehoda se stala taktéž na silnici I/35, konkrétně u obce Podhorní Újezd a Vojice.

Hořická jednotka, která zasahovala jen chvíli předtím u dopravní nehody u Ostroměře, byla vyslána na místo, aby zajistila unikající provozní kapaliny na komunikaci. Hasiči zasypali kapaliny sorbentem a postarali se o úklid vozovky. Poté asistovali při řízení dopravy. Událost se obešla bez zranění.

Martina Götzová
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet