Čtvrtek 9. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zrekonstruovaná zbrojnice v Bystrém se zařadila mezi nejmodernější v Pardubickém kraji

Dne 27. října 2017 byla dobrovolným hasičů v Bystrém v Pardubickém kraji předána rekonstruovaná hasičská stanice. Rekonstrukce proběhla z původní staré zbrojnice, která bysterským hasičům sloužila více jak padesát let.

Slavnostního předání se účastnili zástupci vedení města, hasičů a obyvatel Bystrého. Při předání nemohli chybět zástupci HZS ČR, vedení Pardubického kraje a dále zhotovitele celé rekonstrukce.

Rekonstruovaná stanice v Bystrém se řadí mezi nejmodernější pro dobrovolné hasiče v Pardubickém kraji. Tvoří jí tři garážová stání s dílnami, nad kterými nově vznikl zastřešený prostor, kde se nachází školicí místnost s audio-video projekcí, kuchyňkou a zázemím.

Na ně navazuje budova, která je původní a byla celkově modernizovaná, je patrová, rozdělena na tři části. V suterénu je plynová kotelna, v prvním nadzemním podlaží se nachází velín, šatny, špinavá šatna, hygienické a sociální zázemí, sušárna hadic s lanovým navijákem, která je v původní věži.

V druhém nadzemním podlaží je klubovna JPO II, sklad, technická místnost a terasa. Obě podlaží spojuje nákladní výtah.

Celá rekonstrukce byla provedena za necelých 13,5 milionu korun, z čehož 4,5 milionu byla státní dotace a 1 milion krajská.

Hasiči Bystré, Pardubický kraj
Sdílet