Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

VIDEO: Vážná železniční nehoda v Klobukách na Kladensku

V sobotu 9. května 2009 v 15:21 hodin byla na tísňovou linku HZS Středočeského kraje ohlášena vážná železniční dopravní nehoda v Klobukách na Kladensku.

V sobotu 9. května 2009 v 15:21 hodin byla na tísňovou linku HZS Středočeského kraje ohlášena vážná železniční dopravní nehoda v Klobukách na Kladensku.

Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje vyslalo na místo události jednotku profesionálních hasičů ze stanice Slaný a Kladno s cisternovou automobilovou stříkačkou a vyprošťovacím automobilem. Dále byla povolána posilová jednotka drážních hasičů z Kralup nad Vltavou s cisternovou automobilovou stříkačkou a rychlým zásahovým automobilem.

Jako první na místo události přijela jednotka slánských hasičů a to deset minut od nahlášení. Hasiči na místě nehody zjistili, že se jedná o střet osobního vlaku a osobního vozidla značky Lada 1500. Železniční přejezd byl chráněn pouze světelným výstražným zařízením.

V osobním vozidle cestovaly celkem dvě ženy a muž. Všechny osoby byly vyproštěny před příjezdem zásahové jednotky hasičů. Z osobního vlaku nebyl nikdo zraněn. Hasiči společně se záchranáři poskytli zraněným osobám z havarovaného vozidla přednemocniční péči a následně provedli protipožární opatření na obou dopravních prostředcích.

Těžce zraněný muž s mnohočetnými zraněními byl z místa nehody transportován letecky do jedné z pražských nemocnic. První žena utrpěla poranění břicha a páteře, záchranáři transportovali ženu sanitním vozem do kladenské nemocnice. Druhá z žen utrpěla úraz hlavy a byla převezena do slánské nemocnice na chirurgickou ambulanci.

Železniční trať č. 110 mezi stanicemi Klobuky a Paleček byla na několik hodin uzavřena. Příčina železniční nehody je v šetření Policie ČR.




Foto: nprap. Jiří Pospíšil
por. Bc. Tomáš Nocar

Lukáš Vejvar
Oddělení ZPP Kladno

Přidáno video


-kow-, -swo-

Sdílet