Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pomoc hasičů po vážné havárii motocyklisty u Všeminy

Dne 11. 5. 2009 v 08:32 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po havárii motocyklisty u Všeminy. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozem.

Dne 11. 5. 2009 v 08:32 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po havárii motocyklisty u Všeminy.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že mezi obcí Všemina a Liptál došlo k vážné havárii motocyklisty na stroji zn. Honda.

Šedesátiletý motocyklista havaroval v zatáčkovitém úseku silnice, když vyjel mimo komunikaci a zajel do lesního porostu. Sám při havárii utrpěl zlomeninu nohy a zranění břicha.

Havárii viděl řidič osobního auta, který jel za motocyklem. To bylo v danou chvíli rozhodující pro přivolání rychlé a odborné pomoci, protože havarovaný stroj nebyl v lese ze silnice vidět.

Postupně se tak na místo sjely vozy zdravotníků, hasičů i policie. Zraněnému byla poskytnuta první pomoc, včetně fixace zlomeniny. Hasiči pomohli s vynesením pacienta na nosítkách z lesa do sanitky. Po ošetření byl muž odvezen do nemocnice.

Po zadokumentování havárie policií vytáhli hasiči poškozený motocykl z lesa ven. Pomocí motorové pily museli hasiči pořezat také nízký porost a na navijáku výjezdového speciálu vytáhli stroj zpět na silnici.

Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla omezena průjezdnost po místní komunikaci.

mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc.
tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje

Sdílet