Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiče zaměstnávaly roje včel

Zvýšený počet zásahů k likvidaci včelích rojů ohrožujících okolí dnes zaznamenali hasiči v Jihomoravském kraji. Do 16 hodin odpoledne v kraji zasahovali na pěti místech.

Zvýšený počet zásahů k likvidaci včelích rojů ohrožujících okolí dnes zaznamenali hasiči v Jihomoravském kraji.

Do 16 hodin odpoledne v kraji zasahovali na pěti místech. Dvakrát zasahovali ve Znojmě. Před 10. hodinou hasiče požádaly o pomoc učitelky mateřské školy v Holandské ulici, kde se včelí roj objevil pod střechou objektu ve výšce zhruba 4 metrů. Hasiči roj zlikvidovali pomocí nastavovacích žebříků a zkontrolovali také podkroví školky. V poledne hasiče zavolali pracovníci nemocnice ve znojemské Vídeňské třídě. Včelí roj se usadil na smrku u vchodu do nemocnice ve výšce zhruba 15 metrů a před zásahem museli hasiči nechat odjet sanitky. U stromu pak hasiči ustavili výškovou techniku a roj zlikvidovali z pracovního koše třicetimetrového automobilového žebříku.

Na Vyškovsku hasiči vyjížděli do Široké ulice v Křenovicích, kde se včelí roj objevil ve štítě domu a ohrožoval chodce. Hasiči roj zlikvidovali postřikem a štít domu utěsnili stavební pěnou.

V Brně hasiči vyjížděli do Slepé ulice v městské části Zábrdovice. Roj včel, který se usadil nad vchodem činžovního domu, hasiči zkropili vodou a uložili do připravené nádoby. K likvidaci dalšího roje včel hasiči vyjeli do Havířské ulice v Zastávce na Brněnsku. Včelí roj se tam objevil na hřišti u dětských houpaček ve výšce 2,5 metru.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí HZS Jihomoravského kra­je

-kow-

Sdílet