Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na dálnici D3 u Tábora havaroval kamion, řidič byl převezen do nemocnice

Krátce po sedmé hodině ranní došlo na dálnici D3, v prostoru křižovatky s hlavním silničním tahem I/19 v katastru města Tábora, k havárii nákladního vozidla. Jeho řidič, najíždějící na dálnici po přivaděči ve směru na Prahu, dle prvotního šetření zřejmě nepřizpůsobil rychlost vozidla stavu a povaze mokré vozovky a převrátil kamion na bok.

Při nehodě utrpěl lehké poranění a po ošetření na místě byl převezen ZZS do táborské nemocnice. Velké štěstí v neštěstí měl v tu chvíli řidič osobního vozidla tovární značky VW Transporter, projíždějící daným místem po D3 ve směru z Českých Budějovic na Prahu.

Převracejícímu se kamionu se stačil vyhnout, byť za cenu najetí do dopravního značení u středového dělícího pásu. Ke střetu vozidel tak naštěstí nedošlo.

Místo nehody policisté zajistili a dopravu odklání po nájezdech uvedené křižovatky. Přesná příčina a další okolnosti nehody jsou předmětem následného šetření dálničních policistů. Dechová zkouška na přítomnost alkoholu u řidiče kamionu proběhla s negativním výsledkem.

Dá se předpokládat, že při vyprošťování kamionu dojte v tomto úseku k opětovnému omezení provozu. Žádáme proto řidiče, kteří v průběhu dnešního dopoledne budou místem projíždět, aby své jízdě věnovali maximální pozornost a dbali pokynů policistů. Děkujeme.

por. Mgr. Miroslav Doubek, PČR
Sdílet