Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Plameny zničily maringotku a chatku

Obytnou maringotku a sousední zahradní chatku na nářadí zničil v pondělí odpoledne požár v Zastávce na Brněnsku. Požár byl hasičům ohlášen v 18:18 hodin, na místě zasahovaly čtyři jednotky hasičů – profesionální jednotka ze stanice v Rosicích a dobrovolné jednotky ze Zastávky, Rosic a Zbýšova. Na zahradu hasiči vnikli po ustřižení zámku, při jejich příjezdu však byly maringotka i chatka celé v plamenech ve čtvrté, závěrečné fázi hoření.

Obytnou maringotku a sousední zahradní chatku na nářadí zničil v pondělí odpoledne požár v Zastávce na Brněnsku.

Požár byl hasičům ohlášen v 18:18 hodin, na místě zasahovaly čtyři jednotky hasičů – profesionální jednotka ze stanice v Rosicích a dobrovolné jednotky ze Zastávky, Rosic a Zbýšova. Na zahradu hasiči vnikli po ustřižení zámku, při jejich příjezdu však byly maringotka i chatka celé v plamenech ve čtvrté, závěrečné fázi hoření.

Hasiči dostali pomocí dvou vodních proudů požár pod kontrolu v 18.34 hodin, požářiště pak prolévali vodou a rozebírali a dohašovali zbytky zřícených konstrukcí a prohořelých stěn obou objektů. Likvidaci požáru ukončili v 19.06 hodin.

Příčinu vzniku požáru zjišťuje vyšetřovatel HZS, který způsobenou škodu podle údajů majitelky zahrady předběžně vyčíslil na 30 tisíc korun.



por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kraje



-swo-

Sdílet