Čtvrtek 18. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ve Strašicích hoří recyklovatelný odpad

V areálu firmy recyklující vyřazenou bílou techniku ve Strašicích na Rokycansku došlo k požáru zpracovávaného odpadu. Oheň zasáhl drť uskladněnou v silech. Na místě kromě jednotek s cisternovými vozy výjezdová skupina laboratoře z Třemošné.

Požár odpadu byl oznámen na operační středisko v úterý 12. května 2009 v 10.39 hodin. Hořet začalo v areálu firmy sídlící v areálu bývalých kasáren ve Strašicích. Firma se zabývá zpracováním a recyklováním vyřazené bílé techniky. Podle prvních zjištění začala hořet linka na zpracování bílé techniky, požár zasáhl zpracovaný plastový materiál uskladněný v sile.

Na místo vyrazili kromě cisternových vozů také specialisté z chemické laboratoře v Třemošné, kteří odebrali vzorky, aby zjistili, zda nedošlo k nebezpečnému znečištění ovzduší. Měřením se žádné zvýšené koncentrace nebezpečných látek ve vzduchu nepotvrdily. Jednotky se soustředily zejména na ochlazování pláště sila a hašení pomocí CO2.

Krátce před dvanáctou hodinou se požár rozšířil na obsah dalšího sila, na místo byla proto povolána další velkokapacitní cisterna. „Požár se podařilo dostat pod kontrolu, ale stále se dohašují ohniska v sypkém materiálu uskladněném v sile. Sila budeme postupně pomocí vykladače vyskladňovat a materiál dohašovat venku," uvedl přímo z místa krátce po třinácté hodině řídící důstojník kraje Štefan Livinka. Příčina požáru je v šetření, zjišťování výše škod se uskuteční zítra.


Zasahující jednotky:

HZS Rokycany
HZS Plzeň-Košutka
JSDH Holoubkov
JSDH Strašice

por. Mgr. Alena Marešová
tisková mluvčí
HZS Plzeňského kraje



-swo-

Sdílet