Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Českých Budějovicích provedli hasiči celkem devět technických zásahů

Dne 11. května 2009 v 15:04 vyjížděla technika HZS CPS ČB: RZA 1 – Mercedes Sprinter, AP 32 – Bronto PS Suché Vrbné s TA 2 – A 31 do Studentské ulice v Českých Budějovicích (kolej K1) na uvolněnou izolaci pláště budovy v 9 patře. Nebezpečné části izolace byly odstraněny pomocí lezců HZS.

Dne 11. května 2009 v 14:37 vyjížděla technika JSDHO Zliv: CAS 25 na doutnající strom u Mydlovarského rybníka poblíž chatové oblasti. Jednotka zjistila, že se jedná o špatně dohašené ohniště.

15:04 vyjížděla technika HZS CPS ČB: RZA 1 – Mercedes Sprinter, AP 32 – Bronto PS Suché Vrbné s TA 2 – A 31do Studentské ulice v Českých Budějovicích (kolej K1) na uvolněnou izolaci pláště budovy v 9 patře. Nebezpečné části izolace byly odstraněny pomocí lezců HZS.

15:50 vyjížděla technika HZS CPS ČB: VA – Nissan Patrol na odchyt blíže neurčeného hada do obce Nové Homole, ulice U Potoka. Jednotka provedla odchyt hada, převezení do ZOO Hluboká nad Vltavou. Po konzultaci s místním odborníkem byl plaz určen jako užovka a vypuštěn do volné přírody.

16:38 vyjížděla technika HZS CPS ČB: CAS 20 – Scania na žádost PČR na únik plynu z OA po DN do ulice Pekárenská u Jihotransu v Českých Budějovicích. Jednalo se o OA na PLG, který se sám rozjel, k úniku nedošlo a jednotka provedla jeho zatlačení zpět na parkoviště.

16:50 vyjížděla technika JSDHO Hluboká nad Vltavou: CAS 32-T815 na úklid olejové skvrny v ulici Křesínská v obci Hluboká nad Vltavou.

19:12 hod. vyjížděla JPO z CPS Č. Budějovice do ul. U Trojice v obci České Budějovice na otevření bytu po ztrátě klíčů.

Ve 20:20 hod.vyjížděla JPO z CPS Č. Budějovice do ul. Emy Destinové v obci České Budějovice na poražení třešně poškozené silným větrem.

Ve 20:21 hod. vyjížděla JPO z PS Suché Vrbné a dále JPO z CPS Č. Budějovice a JSDHO Rudolfov do ul. Třeboňská v obci Rudolfov na odstranění padlé lípy z chodníku a plotu zahrady.

Ve 20:36 hod.vyjížděla JPO z CPS Č. Budějovice do Husovy tř. v obci České Budějovice na rozštíplý ořešák hrozící pádem na garáž. Jednotka po dohodě s majitelem zahrady nezasahovala – nehrozí bezprostřední nebezpečí, majitel si zajistí odstranění sám.



Mgr.Nicole Hovorková
tisková mluvčí
HZS Jihočeského kraje



-swo-

Sdílet