Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tři dopravní nehody ve Zlínském kraji

Hasiči ve Zlínském kraji vyjeli ve středu ke třem dopravním nehodám.

Dne 13. 5. 2009 v 11:03 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě ve Fryštáku.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v části Dolní Ves došlo k dopravní nehodě dvou osobních aut zn. Ford a Š Felicia.

Po vzájemném střetu obou firemních vozů došlo k převrácení jednoho z nich na bok. Část vozovky a křižovatky byla zablokovaná. Při nehodě nebyl nikdo z účastníků zraněn.

Hasiči zajistili oba vraky vozů proti případnému požáru a uniklé provozní kapaliny byly zasypány sorbety. Po zadokumentování nehody hasiči převrátili auto zpět na kola a pomohli s úklidem vozovky.


Dne 13. 5. 2009 v 11:08 hod. byli hasiči požádáni o pomoc do dopravní nehodě v kopcích u Buchlovic.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k havárii malé pekárenské dodávky na hlavním silničním tahu I/50.

Řidič havaroval s dodávkou mimo vozovku, kde narazil do stromu a odrazem se dostal zpět na silnici. Dodávka se převrátila na bok a zraněný řidič zůstal uvnitř.

Kolem místa havárie právě projížděl sanitní vůz zdravotní přepravy, jehož řidič okamžitě zastavil a poskytl pomoc. Sám řidiče vyprostil ven, ošetřil mu zranění na hlavě a vyčkal na dojezd profesionálních záchranářů. Pacienta si převzala do své péče posádka zdravotnické záchranné služby a odvezla ho do nemocnice.

Hasiči se věnovali havarovanému vozidlu, ze kterého unikala nafta. Hasiči museli palivo zachytávat do sběrných nádob a chránit okolní půdu před znečištěním nebo případným ekologickým ohrožením.

Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla částečně omezena průjezdnost po hlavní komunikaci v kopcích nad obcí Buchlovice.


Dne 13. 5. 2009 v 11:11 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě ve Vsetíně, Jesenici.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Vsetína s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v části Jesenice došlo k havárii osobního auta zn. Toyota RAW4 (SK).

Řidič při jízdě přejel do protisměru, vyjel mimo komunikaci, kde narazil do sloupu veřejného osvětlení a vzrostlého stromu. Při havárii utrpěl zranění hrudníku a nohy, které bylo ošetřeno přivolanou posádkou zdravotnické záchranné služby. Po prvotním ošetření byl muž odvezen do nemocnice k další nezbytné péči.

K poškozenému sloupu osvětlení přivolali hasiči technické služby města, které si zajistí opravu. Vrak vozu byl zajištěn proti případnému požáru a úniku provozních kapalin.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje

-miw-

Sdílet