Pátek 29. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Kulturu hašení zdokonalují hasiči v Berouně, proud „D“ vystačí na požáry v přírodě i domech

Několik posledních let se profesionální hasiči v Berouně věnují kultuře hašení. Přechod na hadice typu „D“ si tamní příslušníci pochvalují – hodí se jak na hašení lesních požárů, tak i na požáry bytů.

Bohužel i v roce 2017 vídáme v rubrice Zásahy požáry, které proměňují hořící budovy na bazény. Nejednou byly při zásazích k vidění velkokapacitní cisterny, jejichž obsluha po příjezdu k hořícímu objektu během několika minut celý objem nádrže skrze střešní lafetu bezcílně „vyleje“ do hořící střechy – a ta samozřejmě hoří dál.

Případně „dojemné“ fotky zbytečně strhaných hasičů při „velkých“ lesních požárech sklízející obdiv veřejnosti na sociálních sítích.

A přitom stačí málo – zamyslet se.

Právě nad kulturou hašení a zbytečnou námahou hasičů při zásahu například v lese se zamysleli profesionální hasiči z Berouna a během několika posledních let zjistili, že existuje jednoduchá cesta – „déčkový program“, tedy používání hadic typu „D“ na většinu požárů.

Kromě výše uvedeného rozhovoru připravili berounští hasiči také prezentační video – používání útočných proudů „D“ a nové hasební prostředky používané u jednotek požární ochrany

Pokud vás vize berounských hasičů zaujala – a to by měla, pokud chcete být moderní a efektivní jednotkou – můžete pro více informací kontaktovat přímo autory z požární stanice v Berouně.

Kontakt lze uskutečnit jak přes profil na Facebooku – Hasič Vpraxi – tak i na e-mailu hasic.v.praxi@gmail.com.

Sdílet