Úterý 16. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pomoc hasičů po vážné havárii auta u Valašských Klobouk

Dne 14. 5. 2009 v 17:04 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě u Valašských Klobouk. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Valašských Klobouk s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že ve směru na obec Lipina došlo k vážné havárii osobního auta zn. Fiat.

Havárii auta zjistila jako první další řidička, která také okamžitě přivolala pomoc na tísňové lince 112.

Hasiči byli ze záchranářů na místě jako první a už za dvě minuty od výjezdu ze stanice. Vozidlo havarovalo mimo vozovku, kde se převrátilo na střechu. Průzkumem nebyl ve vraku nikdo nalezen. Z vozidla se kouřilo, a proto hasiči provedli protipožární zabezpečení.

V tu chvíli se náhle z křoví vypotácel zraněný mladý muž, který se v šoku a zmateně hlásil k řízení vozidla. Velitel zásahu okamžitě urgoval příjezd zdravotníků přes operační středisko a do jejich příjezdu poskytovali hasiči třiadvacetiletému řidiči předlékařskou první pomoc.

Po příjezdu zdravotnické záchranné služby si lékař převzal pacienta do své péče. S otřesem mozku, zraněním na hlavě a rukou byl následně odvezen do nemocnice k další nezbytné péči.

Ve spolupráci s policií hasiči prozkoumávali okolí místa dopravní havárie a hledali další osoby z vozidla. Při prohlídce nebyl nikdo další zraněný nalezen.

Po zadokumentování havárie policií převrátili hasiči vrak vozu zpět na kola. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla částečně omezena průjezdnost po místní komunikaci.

Podobná havárie osobního auta byla hlášena i ve 20:40 hod. u Valašského Meziříčí, kde havarovalo osobní auto na střechu. Dvě osoby byly zraněny a vytaženy z vraku ještě před příjezdem hasičů. Zraněné si do své péče převzala posádka zdravotníků a hasiči zajistili auto proti případnému požáru nebo úniku provozních kapalin.


mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc.
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje



-swo-

Sdílet