Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tragická nehoda dvou osobních vozidel uzavřela kolínskou silnici u Bylan

Ve čtvrtek 16. listopadu krátce po šestnácté hodině přijala operátorka tísňové linky Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje informaci o vážné dopravní nehodě dvou osobních vozidel na silnici číslo 12 u odbočky do obce Bylany nedaleko Českého Brodu.

K události byla vyslána jednotka profesionálních hasičů ze stanice Český Brod, které vyjela na pomoc jednotka sboru dobrovolných hasičů obce Pečky.

První jednotka byla na místě už šest minut od ohlášení. Velitelem zásahu byla potvrzena prvotní informace o střetu dvou osobních automobilů s tím, že v jednom z vozidel se nacházela těžce zraněná řidička. Její zranění však byla natolik vážná, že i přes veškerou snahu zdravotnických záchranářů musel přítomný lékař následně konstatovat exitus. Řidič druhého vozu byl zraněn lehce a po prvotním ošetření na místě byl převezen do nemocnice v Kolíně k dalšímu vyšetření.

Hasiči zajistili místo nehody, následně ho nasvítili a po zadokumentování události kriminální policií vyprostili tělo zemřelé ženy. Komunikace byla po celou dobu vyšetřování kompletně uzavřena a policisté odkláněli provoz na okolní komunikace. Doprava na kolínské silnici v místě tragédie byla obnovena po naložení havarovaných aut na odtahové služby a úklidu vozovky kolem dvacáté hodiny.

nprap. Petr Svoboda
HZS Středočeského kraje
Sdílet