Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Repase CAS 32 Tatra 815 od firmy KAROSERIA a.s.

Představujeme vám cisternovou automobilovou stříkačku CAS 32 na podvozku Tatra 815, kterou repasovala brněnská firma KAROSERIA a.s.

Představujeme vám cisternovou automobilovou stříkačku CAS 32 na podvozku Tatra 815, kterou repasovala brněnská firma KAROSERIA a.s.

Na základě zkušenosti získaných výrobou speciálních nástaveb pro Hasičský záchranný sbor se naše společnost KAROSERIA a.s. zúčastnila výběrového řízení na celkovou repasi cisternového vozidla TATRA 815 CAS 32, které je součásti požární techniky Sboru dobrovolných hasičů v Břeclavi.

Zadání obsahovalo mimo jiné opravu – repasi nádrže na vodu o objemu 8m3, zahrnující práce spojené s opravou povrchových vad laku vně i uvnitř nádrže a zhotovení laminátové výstelky nádrže.

Repase kabiny řidiče, která zahrnovala demontáž výbavy (sedaček, čalounění, skel apod.), opravy (svářečské – karosářské), práce na skeletu, lakýrnické práce, zahrnující základní nástřik a vrchní nástřik v barevném provedení a značení odpovídající příslušné normě pro požární techniku a zpětnou montáž čelního okna po jeho přetěsnění, výměnu čalouněných výplní, repasovaných sedaček a montáž demontované výbavy a výzbroje do kabiny.

Celková oprava-repase karoserie cisternové nástavby spočívala v demontáži venkovního opláštění nástavby včetně výbavy-výstroje, demontáži nosných prvků nástavby,zhotovení nového opláštění a nové nosné konstrukce z AL profilů, včetně policového systému pro uložení výstroje, s přístupem přes AL rolety na bočních stranách a zadními výklopnými dveřmi. Součásti repase byla i realizace pneumatického ovládání ventilů čerpadla, nové vodní dělo o výkonu 3200l/min., buben s vysokotlakou hadicí (50m) a dodatečná montáž přední kropící lišty pod nárazník vozidla.

Lakování nástavby a barevné provedení, velikost písma a piktogramy jsou v souladu s vyhláškou MV č.325/2007 Sb.

Co na opravu říká velitel Sboru dobrovolných Hasičů v Břeclavi p. Košulič?

„KAROSERIA a.s. byla vybrána nejen na základě nejvýhodnější ceny ve výběrovém řízení, ale rozhodujícím kriteriem pro výběr tohoto kandidáta byla i zkušenost s výrobou hasičských nástaveb, které v nedávné minulosti realizovala a které svědčily o odborných schopnostech společnosti. Nemalou roli zde hrála i vzdálenost pro případné konzultace mezi námi a pravidelně konané kontrolní dny přímo na dílně. Jsem přesvědčen, že vložená investice se plně vyplatila. Doporučuji ostatním zájemcům z řad HZS, aby se v případě modernizace svého vozového parku na společnost KAROSERIA a.s. s důvěrou obrátili."



Text a foto: KAROSERIA a.s.

-wap-

Sdílet