Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Čtyři lidé se nadýchali kouře při požáru Šámalovy chaty na Nové Louce u Bedřichova

Druhý stupeň požárního poplachu byl vyhlášen u požáru Šámalovy chaty na Nové Louce. Událost byla operačnímu středisku ohlášena v 19:21 hodin. Na místo vyjelo sedm jednotek hasičů s deseti kusy mobilní požární techniky.

Oheň zasáhl technickou místnost s kotlem a saunu. Jen díky rychlému zásahu hasičů se nerozšířil na ubytovací část objektu. Jednotky ihned zahájily hasební práce vysokotlakými proudy vody a požár lokalizovaly během hodiny a půl. Následně rozebraly část konstrukce objektu, aby dohasily skrytá ohniska.

Požár byl zcela zlikvidován ve 21:50. Objekt byl prohlédnut termokamerou a na místě zůstala místní jednotka hasičů na dohlídku. Hasiči z budovy evakuovali 46 osob, pro které byl ze stanice Jablonec nad Nisou vypraven evakuační autobus, který je rozvezl do náhradního ubytování, nebo odjeli po „vlastní ose".

Při požáru se čtyři lidé nadýchali kouře a na místě je ošetřila ZZS. Výška škody je odhadována na 1 milion korun. Včasným zásahem hasičů se však podařilo uchránit majetek v hodnotě 25 milionů korun. Předpokládanou příčinou požáru je nevhodně řešený odvod spalin z kotelny.

por. Bc. Pavlína Bílková, DiS.
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet