Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nehoda dvou nákladních vozidel u nadjezdu přes železniční trať za obcí Břest na Kroměřížsku zaměstnala hasiče

Dne 20. listopadu 2017 od 6:23 hodin zasahovali hasiči u nehody dvou nákladních vozidel u nadjezdu přes železniční trať za obcí Břest na Kroměřížsku.

Zprávu o nehodě dvou nákladních vozidel mezi Břestem a Říkovicemi přijali hasiči v 6:11 hodin. K nehodě vyjeli profesionální hasiči z požární stanice Kroměříž s technickým chemickým automobilem, s cisternovou stříkačkou a dopravním automobilem.

Hasiči průzkumem zjistili, že na silniční komunikaci na nadjezdu je náledí. V prostoru mezi nadjezdem a křižovatkou ve směru na obec Žalkovice, byly mimo silniční komunikaci dva nákladní automobily. Řidiči nebyli zraněni. Jeden nákladní automobil měl utrženou palivovou nádrž o velikosti 550 litrů nafty.

Druhý blokoval návěsem jeden jízdní pruh. Z poškozené nádrže nafta vytékala do půdy a do vodoteče. Hasiči vodoteč přehradili a uniklou naftu zasypali sypkou sorpční látkou. Dále provedli protipožární opatření.

Na místo se dostavila Policie České republiky, zástupce Odboru životního prostředí města Kroměříž a pracovníci společnosti Správa a údržba silnic Zlínska s.r.o. Příslušníci policie s ohledem na bezpečnost zasahujících hasičů odkláněli dopravu na objízdnou trasu. Silnice v místě nehody byla oboustranně uzavřena.

Na nadjezdu v době likvidačních prací došlo k nehodě dodávkového vozu Citroen. Řidič opět nebyl zraněn. Uniklé provozní kapaliny hasiči zasypali sypkým sorbetem.

Vyproštění poškozených nákladních vozidel se zajišťují majitelé přepravních společností.

Roman Žemlička
HZS Zlínského kraje
Sdílet