Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Naložené nákladní auto spadlo na mechanika

Dne 18. 5. 2009 ve 12:11 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě u obce Napajedla. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Otrokovic s jedním zásahovým vozem, kterou posílila jednotka sboru dobrovolných hasičů z Babic.

Dne 18. 5. 2009 ve 12:11 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě u obce Napajedla.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Otrokovic s jedním zásahovým vozem, kterou posílila jednotka sboru dobrovolných hasičů z Babic. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v prostoru čerpací stanice v průmyslové zóně došlo k zavalení muže při výměně pneumatiky nákladního auta zn. Avia.

V prostoru odstavné plochy se snažil mechanik vyměnit prasklou pneumatiku. Když se při výměně dostal pod vozidlo, tak se naložené auto uvolnilo ze zvedáku a muže zavalilo. Tělo bylo skřípnuté pod zadní částí auta.

Nehoda se stala před prodejnou vozů, odkud okamžitě zaměstnanci přispěchali na pomoc. Dalšími dvěma hevery ze svého servisu auto nadzvedli a muže vyprostili ještě před příjezdem záchranářů.

Hasiči na místo přijeli současně s posádkou zdravotnické záchranné služby a už za dvě minuty do výjezdu. Muži byla okamžitě poskytnuta lékařská odborná pomoc. Hasiči pomohli muže dostat na transportní lůžko a do sanitky.

Po prvotním ošetření byl muž odvezen do nemocnice k další nezbytné péči a k vyšetření. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému nebyla omezena průjezdnost čerpací stanicí.

mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc.
tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje

-kow-

Sdílet