Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

U Blažejova bylo po nehodě osobního vozidla zraněno pět lidí, zasahoval i vrtulník

Nehoda se stala u Blažejova, zde 23. listopadu 2017 havaroval osobní automobil značky VW Polo, ve kterém cestovalo pět osob (čtyři dospělí a jedno dítě). Nehoda byla na tísňovou linku nahlášena v 6:31 hodin.

Dne 23. listopadu 2017 v 06:20 hodin jela řidička (19 let) OA VW Polo, po silnici III. třídy č. 1343 ve směru od Blažejova směrem na Jindřichův Hradec.

Při projíždění mírné levotočivé zatáčky, na začátku lesního úseku, pravděpodobně nepřizpůsobila rychlost jízdy zejména stavu a povaze vozovky, svým schopnostem a jiným okolnostem, které bylo možno předvídat, na namrzlém povrchu vozovky dostala s vozidlem smyk, přejela do protisměrné části vozovky a následně vlevo mimo komunikaci, kde narazila do dvou stromů.

por. Mgr. Bc. Hana Millerová, Policie ČR

Na místo vyjely všechny složky integrovaného záchranného systému, z jednotek HZS to byli profesionální hasiči ze stanice Jindřichův Hradec. K nehodě vzlétnul také vrtulník LZS. V havarovaném autě, které vyjelo ze silnice a narazilo do stromu, zůstala zaklíněna jedna zraněná osoba.

Hasiči museli použít hydraulické vyprošťovací zařízení, aby ji vystřihali ven a předali zdravotníkům ZZS. Zásah jednotka ukončila okolo osmé hodiny ranní po zajištění Pola protipožárním opatřením a kontrole úniku provozních kapalin.

Vendula Matějů
tisková mluvčí
HZS Jihočeského kraje
Sdílet