Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Rychlý požár auta zastavil dopravu ve městě

Dne 18. 5. 2009 ve 14:21 hod. byli hasiči informováni o požáru dodávky v centru Zlína. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozem, kterou posílila jednotka hasičů z povolání města Zlína.

Dne 18. 5. 2009 ve 14:21 hod. byli hasiči informováni o požáru dodávky v centru Zlína.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozem, kterou posílila jednotka hasičů z povolání města Zlína. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na hlavní průjezdní komunikaci Zlínem došlo k rozsáhlému požáru kabiny a motorového prostoru dodávky zn. Opel.

Řidič uvedl, že při jízdě z centra města na Vizovice nejdříve zpozoroval blikání varovných kontrolních ukazatelů na přístrojové desce. Během krátké chvíle se z motoru vyvalit kouř a řidič okamžitě zastavil u krajnice.

Z vozu stačil vystoupit a hned volal na pomoc hasiče přes tísňovou linku 150. Jako první mu pomoc nabídl řidič linkového autobusu, který u požáru zastavil a poskytl své dva ruční hasicí přístroje. Jejich snaha u uhašení rychle se rozvíjejícího požáru však byla marná.

Hasiči byli na místě už za minutu od výjezdu a při jejich příjezdu byl celý motor a kabina v plamenech. Zásahovým speciálem hasiči zastavili dopravu a po rozvinutí vysokotlakého proudu vody byl požár bleskově uhašen.

Zásahem se hasičům podařilo zabránit dalšímu rozšíření plamenů na nákladový prostor a přepravované zásilky. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla omezena doprava na hlavní průjezdní komunikaci I/49, a to pouze do dvou jízdních pruhů. Dopravu na místě řídila hlídka Policie ČR.

mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc.
tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje

-kow-

Sdílet