Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vážná dopravní nehoda zkomplikovala provoz na Pražském okruhu u Jesenice

Ve středu 22. listopadu 2017 krátce po půl třetí přijala operátorka tísňové linky Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje informaci o vážné dopravní nehodě dodávky a kamionu na Pražském okruhu u Jesenice.

K místu události vyslal operační důstojník jednotku profesionálních hasičů ze stanice Jílové a jednotku sboru dobrovolných hasičů obce Dolní Jirčany. Hasiči po příjezdu na místo události zjistili, že dodávkové vozidlo, které zezadu narazilo do kamionu je zcela zdemolované a zraněný řidič je již v péči zdravotnické záchranné služby.

Hasiči dále prověřili, zda se v kabině nenachází další osoby, což se naštěstí nepotvrdilo, protože jinak by měla nehoda tragické následky. Vzhledem k tomu, že při nehodě došlo k většímu úniku provozních kapalin, provedli hasiči sanaci zasaženého místa pomocí sorbentu.

Po zadokumentování nehody dopravní policii provedli hasiči pomocí navijáku odtržení vozidel od sebe a následně odstřižení části kabiny z důvodu snadnějšího nakládání vozidla na odtahovou službu. Co bylo příčinou nehody bude předmětem dalšího vyšetřování, hasiči zásah ukončili krátce po půl páté.

nprap. Petr Svoboda
HZS Středočeského kraje
Sdílet