Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hořící stoh se nechal pod dozorem vyhořet

Dne 18. 5. 2009 v 18:47 hod. byli hasiči informováni o požáru stohu slámy u Zlechova. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště se dvěma cisternami, kterou posílily jednotky sboru dobrovolných hasičů z Boršic, Buchlovic a Nedakonic.

Dne 18. 5. 2009 v 18:47 hod. byli hasiči informováni o požáru stohu slámy u Zlechova.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště se dvěma cisternami, kterou posílily jednotky sboru dobrovolných hasičů z Boršic, Buchlovic a Nedakonic. Ze Zlína k místu vyjel také velicí důstojník směny. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k rozsáhlému požáru starého stohu slámy u Boršic.

Po příjezdu na místo hlásil velitel zásahu, že došlo k požáru balíků staré slámy na ploše asi 40 × 15 metrů nedaleko družstevního letiště. Celý stoh už byl v plamenech a jeho hašení by bylo neefektivní. Velitel zásahu proto rozhodl ponechat stoh vyhořet pod dohledem hasičů.

O události byl informován vlastník stohu a starosta obce. Zhruba po hodině lokalizačních prací došlo k výraznému odhoření horní části stohu a plameny poklesly. Po odjezdu většiny jednotek zpět na stanice zůstal na místě pro dohlídku jen místní dobrovolný sbor.

Majitel si předběžně vyčíslil způsobenou škodu na 150.000 Kč. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc.
tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje

-kow-

Sdílet