Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Chatu ve Sloupu v Čechách zachvátily plameny, na místo vyjely tři jednotky

Dne 24. listopadu 2017 v nočních hodinách (2:45) byl hasičům ohlášen požár dřevěné chaty nedaleko koupaliště v obci Sloup v Čechách.

K požáru vyjely 3 jednotky hasičů – profesionální hasiči z České Lípy, dobrovolná jednotka z Nového Boru a jednotka ze Sloupu v Čechách, která byla na místě jako první. Jak hasiči zjistili, šlo o požár chaty sloužící k sezónnímu prodeji občerstvení.

Oheň zachvátil celý objekt o rozloze 6×12 metrů a při příjezdu hasičů se požár nacházel již ve třetí fázi hoření. Jednotky ihned začaly s hasebními pracemi a nasadily tři útočné proudy vody. Plameny dostaly pod kontrolu ve 3:14 hodin, kompletně uhasit požár se podařilo zhruba o dvacet minut později. Nikdo nebyl zraněn.

Na místě události právě v tuto chvíli (pátek 11:30 hod.) probíhá šetření příčiny vzniku požáru. Zasahuje zde policejní psovod se speciálně cvičeným psem na vyhledávání akcelerantů hoření.

Šetření bude ještě několik hodin pokračovat, ale již nyní se vyšetřovatelé požárů HZS LK vyjádřili, že za příčinou stojí pravděpodobně zavinění cizí osoby. Škoda na objektu ještě nebyla majitelem vyčíslena a je tedy stále v šetření.

por. Bc. Pavlína Bílková, DiS.
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet