Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

U tragické nehody u Lnářů zasahovali hasiči dvou krajů, jeden člověk zemřel

Nehoda se stala v podvečer v pátek 24. listopadu na silnici I. třídy č. 20 v katastru obce Lnáře. Na tísňovou linku 112 byla nahlášena v 18:27 hodin jako nehoda dvou osobních aut, kde v havarovaných autech zůstaly zraněné osoby.

Jihočeské hasičské operační středisko ve spolupráci s kolegy na operačním středisku HZS Plzeňského kraje k nehodě vyslalo profesionální hasiče se stanice Blatná, svolalo jednotku SDH obce Lnáře a zažádalo v rámci mezikrajské výpomoci o profesionální hasiče ze stanice Nepomuk. K nehodě vyjely také Policie ČR a ZZS, na místě přistál také vrtulník LZS.

Blatenská jednotka k nehodě přijela jako první. Její velitel po průzkumu potvrdil původní ohlášení, a to, že se jedná o střet dvou osobních aut značek Škoda Octavia a VW Golf, kde je nutné vyproštění osob.

Hasiči hydraulickým vyprošťovacím zařízením mezitím vystřihávali jednu osobu a ihned zahájili její resuscitaci.

Po příjezdu ZZS byla osoba předána do její péče. I přes veškerou snahu záchranářů byla zranění natolik vážná, že osoba jim na místě podlehla. Zranění utrpěly ještě další tři osoby, z toho dvě děti.

Policisté silnici v místě nehody zcela uzavřeli a stanovili objízdnou trasu. Předpoklad uzavření je více než dvě hodiny.

Vendula Matějů
tisková mluvčí
HZS Jihočeského kraje
Sdílet