Úterý 21. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Po čtyřiadvaceti letech ukončil služební poměr u HZS Libereckého kraje Jiří Černý

Po čtyřiadvaceti letech ukončil tento týden služební poměr u HZS Libereckého kraje pprap. Jiří Černý, který sloužil na ÚO Česká Lípa jako hasič – strojní služby v družstvu „A" s místem výkonu služby na požární stanici v Jablonném v Podještědí.

Za dlouholetý přínos pro HZS Libereckého kraje mu v úterý 28. 11. 2017 poděkoval na krajském ředitelství v Liberci ředitel plk. Ing. Luděk Prudil a plk. Mgr. Jan Málek, ředitel územního odboru Česká Lípa.

Jiří Černý nastoupil k profesionálním hasičům HZS Libereckého kraje 1. listopadu 1993. Absolvoval kurzy strojní služby, výškové techniky, vůdce malého plavidla a obsluhu motorových pil. Po dobu svého působení u HZS LK vykonával svou práci svědomitě a ke svěřeným úkolům přistupoval vždy velmi odpovědně.

Nad rámec svých služebních povinností se iniciativně a dlouhodobě podílel na řešení závad a opravách mobilní požární techniky.

Ve svém volnu byl ochoten kdykoliv pomoci při zajišťování služby a při udržení akceschopnosti požární jednotky. V této oblasti patřil k nejzkušenějším pracovníkům a jeho vysoké odborné znalosti byly vždy neocenitelným přínosem.

por. Bc. Pavlína Bílková, DiS.
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet