Neděle 19. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Rodinný dům hasiči v Mikulášovicích zachránili, plameny se z kůlny šířily na střechu

Čtyři hasičské jednotky vyjely před devátou hodinou večerní poslední listopadový den roku 2017 k nahlášenému požáru do Mikulášovic na Děčínsku. Nahlášeny byly šlehající plameny z domu.

V době příjezdu prvních jednotek na místo byla zasažena požárem celá kůlna a plameny olizovaly vedle stojící rodinný dům, začaly se šířit na střechu.

Hasiči rychlým profesionálním zásahem dalšímu šíření zabránili a rodinný dům tak uchránili, následně dohašovali dřevěný objekt za domem.

K požáru vyjeli kromě profesionálních hasičů ze Šluknova samozřejmě také místní dobrovolní hasiči a jejich kolegové z Vilémova a Velkého Šenova. Dorazila i výšková technika, z té hasiči nasadili jeden vodní proud. Další vodní proudy hasiči využívali zvenku i zevnitř budovy.

Na blízkém potoce bylo zřízeno čerpací stanoviště pro doplňování hasební vody. Následně na místo dorazil i příslušník z třicet kilometrů vzdáleného Varnsdorfu s termokamerou pro kontrolu střešních prostor.

Proč k požáru došlo, to na místě zjišťoval vyšetřovatel z Děčína. Po zadokumentování hasiči částečně rozebrali konstrukce ohořelé dřevěné kůlny.

Sdílet