Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči asistovali při vyzvednutí sudu s neznámou látkou v arboretu lesnické školy v Hranicích

V pátek 1. prosince 2017 byl v 8:40 hodin oznámen na operační středisko HZS Olomouckého kraje nález 200 l sudu s neznámou látkou v arboretu lesnické školy v Hranicích.

Na místo vyjeli profesionální hasiči z Hranic a z Přerova, kteří po příjezdu zjistili, že sud se nachází pod zemským povrchem a je asi z poloviny obnažen.

Ze sudu nic viditelně nevytékalo, hasiči provedli kontrolní měření s negativním výsledkem. Prostor ohradili a po dohodě s policií povolal velitel zásahu na místo pyrotechniky. Uzavřeno bylo bezprostřední okolí místa nálezu, ředitel lesnické školy ukončil výuku a školu opustilo asi 250 studentů.

Hasiči po celou dobu zásahu monitorovali okolí a několikrát měřili koncetrace v ovzduší vždy s negativím výsledkem. Poté, co pyrotechnici zjistili, že se v sudu nenachází žádná nebezpečná výbušnina, hasiči v dýchací technice a protichemických oblecích sud vyzvedli ze země a předali k likvidaci. Místo události předali řediteli školy a těsně po 12. hodině se vrátili zpět na základny.

Bc. Ing. Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet