Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Řidič ve vozidle usnul, auto vzplálo

Požár osobního vozidla likvidovaly dnes ráno dvě jednotky hasičů v Bílovicích nad Svitavou na Brněnsku. Požár byl hasičům ohlášen v 6.37 hodin, krajské operační a informační středisko HZS na místo vyslalo jednotku profesionálních hasičů ze stanice v Lidické ulici v Brně a dobrovolné hasiče z Bílovic.

Požár osobního vozidla likvidovaly dnes ráno dvě jednotky hasičů v Bílovicích nad Svitavou na Brněnsku.

Požár byl hasičům ohlášen v 6.37 hodin, krajské operační a informační středisko HZS na místo vyslalo jednotku profesionálních hasičů ze stanice v Lidické ulici v Brně a dobrovolné hasiče z Bílovic.

Řidič vozidla Mercedes Benz ve vozidle s nastartovaným motorem na parkovišti u myslivecké chaty v Palackého údolí v Bílovicích odpočíval a usnul. Muže probudil štiplavý kouř a praskání ohně u zadní části vozu. Motorista z auta vynesl část osobních věcí, plameny se snažil před příjezdem hasičů likvidovat hasícím sprejem. Hasiči byli na místě za 12 minut, oheň se však již rozšířil na celé vozidlo. I když hasiči oheň pomocí vodního proudu s pěnidlem dostali pod kontrolu v 6.51 hodin a za necelých 30 minut auto dohasili, požár vozidlo prakticky zničil. Od hořícího auta vzplála i suchá tráva a sousední strom.

Příčinu vzniku požáru zjišťuje vyšetřovatel HZS. Škodu na vozidle vyrobeném v roce 2007 vyšetřovatel předběžně vyčíslil na 400 tisíc korun.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí HZS Jihomoravského kra­je

-kow-

Sdílet