Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár v rodinném domku v obci Malá Morava na Šumpersku vznikl kvůli závadě na komínovém tělese

Čtyři jednotky z řad profesionálních a dobrovolných hasičů vyjížděly v sobotu 2. 12. 2017 k ohlášenému požáru rodinného domku v obci Malá Morava na Šumpersku.

Operační středisko HZS Olomouckého kraje přijalo informaci o události v 7:19. Společně s jednotkami profesionálních hasičů Šumperk, dobrovolných Hanušovice a Malá Morava k místu vyrazila v rámci mezikrajské pomoci také profesionální jednotka Králíky.

Došlo k zahoření ve stropní části menšího rodinného domku a to s největší pravděpodobností po technické závadě na komínovém tělese. Následně se část stropu propadla do obytných místností.

Hasiči velmi rychle požár lokalizovali a poté pokračovali v postupném dohašování drobných ohnisek, rozebírání ohořelých podhledů a celkovém vynášení požárem poškozeného vybavení.

Požár nahlásil sám majitel, ten se včas dostal do bezpečí, vše se obešlo bez zranění. Prozatím není stanovena přesná výše škody po požáru, hasiči v závěru využili přetlakovou ventilaci, místnosti zasažené požárem celkově ochladili a odvětrali.

Zhruba po dvou hodinách byl požár celkově likvidován a všechny jednotky se vrátily zpět na základny (stav k 9:12).

Zdeněk Hošák
tiskový mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet