Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

I zásahové přilby hasičů potřebují správnou údržbu

V těchto dnech se na stanici v Pardubicích konalo školení pracovníků hasičského záchranného sboru z celé republiky na kontrolu, údržbu a opravy zásahových přileb Gallet.

Školení pořádala firma MSA Safety Czech, s.r.o., EuroFire, s.r.o., ve spolupráci s francouzskou firmou MSA Gallet. „Účastníci se nejprve teoreticky seznámili s typy přileb, právními normami i případy, kdy přilbu vyřadit z užívání," uvedla Fredirique Pinet z MSA Gallet Francie.

Nezbytný byl praktický nácvik při němž účastníci kurzu rozebrali a složili přilbu zpět. Důležitý byl správný postup a seznámeni byli hasiči i se všemi úskalími při kontrole, údržbě a opravách přileb. „Cílem školení bylo připravit a vyškolit pracovníky hasičského záchranného sboru, aby sami byli schopni rozhodnout o stavu používaných přileb. Účastníci školení získali certifikát, který je opravňuje provádět opravy a kontroly a zároveň je opravňuje rozhodnout o kvalitě s možností vyřazování zásahových přileb Gallet z užívání," uvedl kpt. Ing. Vít Preussler, vedoucí chemické služby HZS Pardubického kraje.

por. Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje



-swo-

Sdílet