Neděle 5. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Řidič nezvládl zatáčku a auto převrátil na střechu

Dne 22. 5. 2009 v 09:47 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní havárii v kopcích u Buchlovic. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na hlavním silničním tahu I/50 došlo k havárii dodávky zn. VW Transporter.

Řidič nezvládl jednu ze zatáček v kopcích u Buchlovic a havaroval mimo vozovku. Při havárii se vozidlo převrátilo na střechu a částečně blokovalo jeden jízdní pruh. Sám řidič utrpěl zranění, které bylo na místě ošetřeno přivolanou posádkou zdravotnické záchranné služby.

Po havárii se s vraku auta dostal řidič sám a sám si také přivolal pomoc svým mobilním telefonem. Při havárii došlo k uvolnění víčka palivové nádrže a k úniku nafty. Hasiči zajistili vůz proti případnému požáru a zastavili unikající palivo. Pod vrak byla instalována sorbční rohož.

Do příjezdu policie bylo místo havárie vyhrazeno kužely a doprava byla svedena do dvou jízdních pruhů. Po zadokumentování havárie bylo místo předáno policii a jednotka hasičů se vrátila na základnu. Vyproštění havarovaného vozidla si zajistil vlasník sám.


mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc.
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje


-swo-

Sdílet