Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči likvidovali následky krupobití

Silné bouřky s krupobitím zasáhly v pátek 22. května v odpoledních hodinách Pardubický kraj. Hasiči vyjížděli během několika hodin ke 34 výjezdům. Jednalo se zejména o popadané a vyvrácené stromy, které tvořily překážku v provozu na silnicích.

Silné bouřky s krupobitím zasáhly v pátek 22. května v odpoledních hodinách Pardubický kraj. Hasiči vyjížděli během několika hodin ke 34 výjezdům. Jednalo se zejména o popadané a vyvrácené stromy, které tvořily překážku v provozu na silnicích před Vysokým Mýtem směrem na Cerekvici nad Loučnou, z Lázní Bohdanče směrem na Novinsko, z Přelouče na Jankovice, z Cerekvice směrem na Suchou Lhotu, ve Slunečné ulici ve Svitavách Lačnově, v Lanškrouně, z Helvíkovic na Žamberk, v Hnátnicích, z Jedousova na Přelouč, ve Svítkově, z Dolní Moravy směrem na Králíky, v Kladrubech nad Labem a na dalších místech našeho kraje.

Stromy také strhaly dráty elektrického vedení a bez proudu tak zůstali lidé například na Orlickoústecku, v okolí Chocně a Žamberka. Hasiči v kraji měli motorové pily v provozu nepřetržitě až do večerních hodin.

por. Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje

-miw-

Sdílet