Neděle 5. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Moravskoslezským krajem se také prohnal vítr a liják

Moravskoslezští hasiči zasahovali dnes v podvečer a večer u více než 220 zásahů. Krajem se přehnal silný vítr, doprovázený přívalovým deštěm a krupobitím. V době mezi 16:40 a 24:00 vyjeli moravskoslezští hasiči k více než 200 událostem.

Moravskoslezští hasiči zasahovali dnes v podvečer a večer u více než 220 zásahů. Krajem se přehnal silný vítr, doprovázený přívalovým deštěm a krupobitím. V době mezi 16:40 a 24:00 vyjeli moravskoslezští hasiči k více než 200 událostem. Naštěstí se jednalo o události, kdy nebyl nikdo zraněn ani usmrcen. Ve většině případů se jednalo o vyvrácené stromy na komunikace, domy, elektrická vedení a silnice. V několika případech došlo i na poškození střech a dopravní nehody na jejichž vzniku se podílela tato složití meteorologická situace.

Ilustrační foto.

Nejvíce případů (103) bylo na území města Ostravy. Další místa, kde o sobě dal živel vědět je Opavsko (44 událostí), dále Karvinsko (39 případů). Také ostatní okresy byly nepříznivým počasím zasaženy – Bruntál 5, Frýdek – Místek 15, Nový Jičín 13 událostí.

V rámci extrémního nárůstu tísňových volání bylo také ostravské centrum tísňového vání posíleno o dispečery z pohotovosti. V tuto chvíli Moravskoslezští hasiči zasahují u 10 událostí na území celého kraje.

Během této mimořádné situace nebyly HZS MS kraje hlášeny mimo škod na majetku žádná úmrtí nebo zranění.

Ilustrační foto.

Ing. Petr Faster
Centrum tísňového volání Ostrava
HZS Moravskoslezské­ho kraje

-miw-

Sdílet