Pondělí 29. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při nehodě v Prostředních Bludovicích bylo zraněno pět lidí, dvě osoby museli hasiči vyprostit

V sobotu 9. prosince 2017 v noci zasahovaly dvě hasičské jednotky u nehody osobního automobilu v Prostředních Bludovicích, místní části Horních Bludovic na Karvinsku.

Nehoda byla na operační středisko ohlášena osm minut po druhé hodině ráno. K události byly vyslány dvě jednotky profesionálních hasičů ze stanic HZS MSK v Havířově a Frýdku-Místku.

Osobní automobil vyjel mimo komunikaci, převrátil se na bok a zůstal opřený o strom. Celkem v něm cestovalo pět osob, dva lidé zůstali po nehodě uvnitř. Zasahující hasiči je postupně dostali ven přes páté dveře a předali je záchranné službě.

Záchranáři ošetřili celkem pět pacientů. Všichni byli při vědomí, některé však bylo nutno z havarovaného vozidla vyprošťovat.

Pacientkami byly čtyři dívky ve věku sedmnáct až devatenáct let. Dvě z nich utrpěly poranění páteře a musely být transportovány na urgentní příjem ostravské Fakultní nemocnice, další dvě pak byly ošetřeny se středně závažným poraněním hlavy a záchranáři je předali k dalšímu ošetření na chirurgické ambulanci nemocnice Havířov.

Dvacetiletý muž byl zraněn v oblasti zad a horní končetiny a také on byl po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče přepraven do havířovské nemocnice.

PhDr. Lukáš Humpl, mluvčí ZZS MSK

Jakub Kozák
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet