Pátek 19. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hořící vánoční stromek uhasila obyvatelka bytu ve Zlíně před příjezdem jednotek, popálila se na rukou

Dne 10. 12. 2017 odpoledne hořel bytovém domě ve Zlíně, na sídlišti Jižní Svahy, vánoční stromek.

Hasiči přijali v 13:14 hodin hlášení o požáru v bytě na ulici Na Honech II ve Zlíně, sídliště Jižní Svahy. Oznamovatel sdělil, že na místě jsou dvě zraněné osoby. Požární poplach byl vyhlášen jednotce profesionálních hasičů z centrální požární stanice Zlín a jednotce dobrovolných hasičů statutárního města Zlína, zbrojnice Prštné. Hasiči vyjeli s dvěma automobilovými stříkačkami.

Průzkumem hasiči zjistili, že byt 3+1, v 3.patře bytového domu, je pouze zakouřený. Ve vaně ležel shořelý stromek. Obyvatelé bytu, muž se ženou, byli už v péči zdravotníků. Hasiči byt odvětrali přirozeně okny a překontrolovali teploty stavebních konstrukcí termokamerou. Evakuovat obyvatele bytového domu nebylo třeba.

Vyšetřovatel zjistil, že muž s ženou zapalovali prskavky na vánočním stromku, který měli v bytě ještě z minulého roku. Stromek začal hořet. Žena stromek vzala a odnesla do koupelny, kde ho hodila do vany. Zde stromek uhasila. Při hašení utrpěla na rukou popáleniny. Následně byla převezena do nemocnice v Brně. Zranění druhé osoby nebylo potvrzeno.

Škoda způsobená požárem byla určena v předběžné výši 10 000 Kč.

Roman Žemlička
HZS Zlínského kraje
Sdílet