Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Osobní vozidlo spadlo ze srázu

Dne 23. května v 10.08 hodin zasahovali chrudimští hasiči spolu s kolegy z Vysokého Mýta u dopravní nehody, ke které došlo v Čáslavské ulici v Chrudimi. Vozidlo tady sjelo ze silnice, spadlo ze srázu a zastavilo se až o chatku. Hasiči si na pomoc nechali přivolat jeřáb, kterým byl osobní automobil Škoda Forman vyproštěn.

HZS Pardubického kraje, územní odbor Chrudim

Dne 22. května v 19.17 hodin vyjížděli profesionální hasiči z Chrudimi a dobrovolní hasiči z Hrochova Týnce k požáru osobního vozidla Opel Omega v Hrochově Týnci. Automobil byl na alternativní pohon LPG. Hasiči po příjezdu požár zlikvidovali a také uzavřeli přívod LPG. Příčinu vzniku požáru nyní zjišťuje vyšetřovatel. Škoda, kterou způsobil požár na vozidle, nebyla dosud přesně stanovena.

K dopravní nehodě osobního vozidla vyjížděli 23. května v 7.58 hodin hasiči z Chrudimi. Nehoda se stala na silnici mezi Březovicemi a Brčekoly. Po příjezdu hasičů na místo bylo průzkumem zjištěno, že osobní vozidlo Ford Mondeo po nárazu do stromu bylo odmrštěno mimo komunikaci. Řidička byla v péči záchranné služby. Hasiči zajistili místo zásahu a vozidlo proti požáru odpojením autobaterie. K úniku provozních náplní a kapalin nedošlo.

HZS Pardubického kraje, stanice Pardubice

Do ulice Za Sokolovnou v Lázních Bohdanči vyjížděli 23. května v 19.17 hodin pardubičtí hasiči. Řidič se z dosud nezjištěných příčin převrátil se čtyřkolkou a prorazil si nádrž. Z té začal unikat benzin na vozovku. Hasiči ihned po příjezdu zjistili, že jsou na místě dvě zraněné osoby. Hasiči benzin jímali do nádoby a uniklé provozní náplně zasypali sorbentem. Po odstranění následků této kolize se vrátili zpět na základnu.


por. Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje


-swo-

Sdílet