Pátek 29. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Řidič osobního auta nepřežil srážku s kamionem u Sebranic na Blanensku

Sedm hodin zasahovaly 11. prosince 2017 jednotky hasičů u tragické dopravní nehody na silnici I/43 u Sebranic na Blanensku. Po střetu osobního auta a kamionu jeden člověk zemřel. Doprava v místě nehody byla omezená.

K nehodě o půl sedmé ráno vyjely jednotky z Kunštátu a Boskovic. Po příjezdu bylo zřejmé, že se jedná o nehodu na křižovatce silnice I/43 a silnice 150 vedoucí od Boskovic. Osobní auto Mercedes skončilo po střetu mimo silnici. Kamion zůstal částečně na vozovce.

Hasiči na místě asistovali záchranné službě při oživování mladého řidiče osobního auta. Přes veškerou snahu zasahujících však resuscitace nebyla úspěšná.

Hasiči osvětlili prostor zásahu a zajistili havarované vozy proti požáru. Provoz na frekventované silnici byl řízen kyvadlově. Pro náklad tvárnic na návěsu havarovaného kamionu si přijel náhradní vůz. Hasiči pomohli s přeložením nákladu a také s naložením osobního auta na odtah.

Po 12. hodině byla silnice I/43 asi hodinu uzavřena a zahájilo se vyprošťování kamionu zpět na silnici. Hasiči ve 13.40 hodin předali místo zásahu Policii ČR a jednotky odjely na své základy.

Jaroslav Mikoška
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet