Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči na Frýdeckomístecku zachránili čtyřletou dívenku, která spadla do studny se shnilým víkem

Dvě jednotky hasičů zasahovaly v pondělí 11. 12. 2017 dopoledne v obci Krásná (okres Frýdek-Místek), kde při hře na schovávanou v lesní školce spadla do šest metrů hluboké studny čtyřletá holčička. Hasiči ji vytáhli na laně v evakuačním trojúhelníku. Odhadují, že dívenka vyvázla bez vážnější újmy na zdraví.

Operační středisko hasičů bylo o nehodě informováno po jedenácté hodině dopolední. Do lesa na okraji obce Krásná vyjely dvě jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) – ze stanic Nošovice a Frýdek-Místek, odkud vyrazila specializovaná lezecká skupina, na místo zásahu dojela také také místní jednotka dobrovolných hasičů.

Dívenka při hře na schovávanou s kamarády vlezla na prohnilé dřevěné víko kamenné studny, které bylo „zamaskováno listím, a propadla se. Studna byla naštěstí prázdná a vystlána lesním biologickým odpadem – větvičkami, listím, jehličím.

Holčička si při pádu zřejmě nic nezlomila, pouze narazila rameno. Na tísňovou linku hasičů volala dospělá osoba.

Hasiči na příjezd specializované lezecké skupiny nečekali. Jeden z profesionálních hasičů z Nošovic (HZS MSK) se slanil dolů a kolegové dívenku vytáhli na laně v evakuačním záchranářském trojúhelníku. Předali ji ZZS MSK.

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet