Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Řidička mezi obcemi Obora a Netolice narazila s vozidlem do stromu, utrpěla vážné zranění

Dopravní policisté vyjížděli 11. prosince 2017 před půl pátou odpoledne k těžké dopravní nehodě, ke které došlo na silnici II. třídy číslo 145, ve směru jízdy Obora – Netolice.

Z dopravní nehody je důvodně podezřelá řidička osobního vozidla Fiat, která při projíždění levotočivou zatáčkou, nepřizpůsobila rychlost jízdy svým schopnostem, vlastnostem vozidla a povaze komunikace, následkem čehož vyjela s vozidlem vpravo mimo vozovku, kde narazilo do vzrostlého stromu.

Nehoda byla na Operační a informační středisko HZS Jihočeského kraje nahlášena v 16:26 hodin. Na místo vyjeli profesionální hasiči ze stanice Prachatice.

Hasiči průzkumem zjistili, že havarovaný vůz značky Fiat Brava vyjel ze silnice, narazil do stromu, který vyvrátil a zlomil, a zůstal ležet několik metrů od komunikace.

Uvnitř auta, jež skončilo na levém boku opřené o strom, zůstala zaklíněná zraněná řidička. Hasiči použili hydraulické vyprošťovací zařízení, pomocí kterého se přes páté dveře postupně prostříhávali ke zraněné.

Když se hasičům podařilo uvolnit řidičce nohy zaklíněné pod přístrojovou deskou, vytáhli ji na vyprošťovací desce z auta ven, donesli na silnici a předali zdravotníkům ZZS. Po ošetření zdravotníky jednotka pomohla s transportem do sanitky.

Zároveň s vyproštěním hasiči řešili únik motorového a převodovkového oleje a chladicí kapaliny. Po ukončení šetření nehody policisty hasiči převrátili auto zpět na kola a zahájili závěrečný úklid vozovky od zeminy, větví a úlomků plastů a plechů.

Po celou dobu zásahu hasiči místo nehody osvětlovali z osvětlovacího stožáru cisterny.

Vendula Matějů, HZS Jihočeského kraje

Při dopravní nehodě řidička utrpěla vážná zranění, se kterými byla převezena na traumatologické oddělení do nemocnice.

Alkohol nebylo možno u řidičky, z důvodu zranění, provést, byl nařízen odběr žilní krve. Hmotná škoda na vozidle Fiat je odhadována na 30 000 korun.

por. Bc. Martina Joklová
Policie ČR
Sdílet