Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči na Hradecku během víkendu zasahovali u několika dopravních nehod

Jednotky požární ochrany okresu Hradec Králové zasahovaly od pátku 22. května 2009 do neděle 24. května 2009 u čtyř dopravních nehod.

Řidič utrpěl těžká zranění po nárazu do stromu


Profesionální hasiči z Nového Bydžova a dobrovolní hasiči z Chlumce nad Cidlinou byli v pátek 22. května 2009 po 13. hodině přivoláni k dopravní nehodě osobního vozidla, ke které došlo na silnici mezi Lovčicemi a Dlouhopolskem u obce Kněžičky na Nymbursku. Na místo vyjeli také hasiči Středočeského kraje ze stanice Poděbrady a dobrovolní hasiči z Městce Králové. Řidič osobního vozidla Š Felície z dosud nejasných příčin vyjel mimo vozovku a narazil do stromu. Vozidlo začalo po nárazu hořet. Po příjezdu na místo hasiči uhasili požár v motorovém prostoru. Těžce zraněný jednatřicetiletý řidič zůstal ve vozidle zaklíněn. Hasiči pomocí hydraulických nůžek odstřihli středový sloupek a vyvrátili přední i zadní dveře na straně spolujezdce a vyprostili řidiče. Těžce zraněný muž byl po zajištění základních životních funkcí letecky transportován do nemocnice. Jednotky zajistily automobil proti požáru a úniku provozních kapalin. Příčiny nehody šetří Policie ČR.


Na dálnici D11 havaroval nákladní automobil


K nehodě nákladního vozidla vyjeli v sobotu (23. května 2009) časně ráno profesionální hasiči z Nového Bydžova a dobrovolní hasiči z Chlumce nad Cidlinou. Nákladní vozidlo Iveco havarovalo kolem páté hodiny ráno na 66. kilometru dálnice D11 ve směru na Hradec Králové. Nákladní vozidlo skončilo na pravém boku mimo dálnici. Řidič vyvázl bez zranění. Hasiči zabezpečili vozidlo proti požáru a zamezili úniku provozních kapalin.


Osobní vozidlo narazilo do stromu


K další dopravní nehodě osobního vozidla vyjeli v neděli (24. května 2009) odpoledne hasiči z Nového Bydžova. Na silnici mezi obcemi Skochovice a Lužec nad Cidlinou havarovalo osobní vozidlo zn. Daweoo Nexia, které nejprve narazilo do stromu a následně skončilo v poli. Řidič vyvázl s několika oděrkami a spolujezdkyně byla lehce otřesena. Řidič i spolujezdkyně odmítli přivolání záchranné služby a zůstali na místě. Hasiči zabránili požáru vozidla a odpojili autobaterii a zamezili úniku provozních kapalin. Příčiny nehody šetří Policie ČR.
 

Foto: stanice Nový Bydžov

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje

-miw-

Sdílet