Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dvě z událostí v Pardubickém kraji

Požár chatky a dopravní nehoda – to jsou dvě z událostí, u kterých včera zasahovali hasiči z Pardubického kra­je.

Dne 25. května v 15.49 hodin vyjížděli holičtí hasiči k obchvatu města směrem na Vysoké Mýto. Střetla se zde dvě osobní vozidla. Při příjezdu hasičů byly jižd dvě osoby mimo vozidlo. Hasiči zabezpečili automobily proti požáru odpojením akumulátorů a zamezili úniku provozních náplní.

Dne 26. května v 8.04 hodin byl na operační a informační středisko hasičů oznámen požár chatky v Holicích – Podlesí. Při příjezdu první jednotky na místo byla celá chata již v plamenech.

Hasiči se k objektu nemohli dostat. Chata se nachází v lesním porostu a vedla k ní špatná, úzká přístupová cesta. Hasiči museli zhruba 300 metrů natáhnout hadice, aby mohli zahájit hašení. Plameny dostali pod kontrolu v 8.23 hodin. Při prováděném průzkumu byla uvnitř chaty nalezena propan-butanová láhev, kterou hasiči ihned vynesli a ochlazovali, aby nedošlo k výbuchu. Dále byl uvnitř chaty nalezen granát, hasiči ho vynesli a na místo nechali přivolat pyrotechnika, který zjistí, zda se jedná o funkční granát.

Hasiči k odvětrání zakouřených prostor nasadili přetlakovou ventilaci. Na místě je nyní vyšetřovatel hasičů, který zjišťuje, co bylo příčinou vzniku požáru a jakou škodu plameny způsobily.

por. Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje

-kow-

Sdílet