Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při nehodě dvou vozidel zemřel spolujezdec

Dnes 26. května 2009 dopoledne došlo na silnici u Rychnova nad Kněžnou ve směru na Javornici k tragické dopravní nehodě. Na rovném úseku silnice č.II/319 se srazilo osobní vozidlo Ford Mondeo s vozidlem Pick-up Dacia s přívěsem.

Dnes 26. května 2009 dopoledne došlo na silnici u Rychnova nad Kněžnou ve směru na Javornici k tragické dopravní nehodě. Na rovném úseku silnice č.II/319 se srazilo osobní vozidlo Ford Mondeo s vozidlem Pick-up Dacia s přívěsem. Při nehodě zemřel spolujezdec z Fordu, řidiči obou vozidel utrpěli vážná zranění.

Na místo v 10:37 hodin vyjeli profesionální hasiči s technickým automobilem a cisternou. Osobní vozidlo Ford skončilo po nárazu na boku v příkopu. Řidič a spolujezdec zůstali ve zdemolovaném vozidle zaklíněni. Hasiči museli pomocí hydraulických nůžek odstřihnout střechu a dveře u spolujezdce, aby mohli oba zraněné muže vyprostit. Spolujezdec svým zraněním na místě podlehl , řidič byl ve vážném stavu letecky transportován do nemocnice v Hradci Králové. Řidič Pick-upu byl v kabině vozidla také zaklíněn a i v tomto případě museli hasiči použít speciální zařízení a těžce zraněného muže vyprostit. Ten byl následně převezen Zdravotnickou záchrannou službou do nemocnice. Hasiči zajistili obě vozidla proti požáru a úniku provozních kapalin. Silnice byla v místě nehody několik hodin uzavřena a dopravu řídila Policie ČR. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Foto: stanice Rychnov nad Kněžnou

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje

-kow-

Sdílet