Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V půdním prostoru neobydleného domu v Liberci hořelo, prohořela i střecha

V noci ze soboty na neděli 17. prosince 2017 ve 03:44 hodin přijala tísňová linka 112 informaci o požáru v půdním prostoru třípodlažního domu v Liberci na křižovatce ulic Chrastavská a Truhlářská.

Operační důstojník ihned povolal profesionální hasiče z Liberce a dobrovolné jednotky z Liberce-Karlinky, Stráže nad Nisou, Liberce-Růžodol I, Liberce-Vratislavice nad Nisou.

Jak hasiči zjistili, požár zasáhl podkroví neobydleného domu a prohořela také střešní část. Hasiči zasahovali převážně z vnitřku domu, ale také z výškové techniky a při hašení používali dýchací přístroje. Byly nasazeny 2 C proudy a „tlaková voda".

Zplodiny hoření poničily konstrukci střechy domu, a to hasičům značně komplikovalo práci. Střecha se propadala a hasiči proto museli postupovat velice opatrně.

Požár se podařilo zcela zlikvidovat v 05:44 hodin. Jednotky prohlédly celý objekt termokamerou a dohasily skrytá ohniska požáru. V domě se v době události nikdo nenacházel.

Příčinou vyšetřuje vyšetřovatel požárů HZS LK ve spolupráci s PČR. Požářiště dnes prohledal kynolog se psem, který je speciálně cvičen na vyhledávání akcelerantů hoření. Jednou z vyšetřovacích verzí je i úmysl ze strany neznámé osoby.

Škoda způsobená požárem je odhadována na stovky tisíc korun (dle upřesnění majitele se může tato částka změnit), hasiči uchránili svým zásahem majetek taktéž za několik stovek tisíc Kč.

por. Bc. Pavlína Bílková, DiS.
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet