Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dopravní nehody, zraněný cyklista a požár lesa

Jednotky požární ochrany Pardubického kraje likvidovaly včera, 26.5. 2009 následky dvou dopravních nehod automobilů, dále vyjely k nahlášené nehodě cyklisty a zasahovaly u požáru lesního porostu.

Jednotky požární ochrany Pardubického kraje likvidovaly včera, 26.5. 2009 následky dvou dopravních nehod automobilů, dále vyjely k nahlášené nehodě cyklisty a zasahovaly u požáru lesního porostu.





HZS Pardubického kraje, stanice Holice


Dne 26. května v 10.38 hodin zasahovali holičtí hasiči u dopravní nehody. Ta se stala v Dolní Rovni. Osobní automobil se zde převrátil na střechu. Při příjezdu hasičů byly již osoby mimo vozidlo. Jedna zraněná osoba byla v péči zdravotníků. Únik provozních náplní hasiči nezjistili. Při nehodě ale došlo k poškození veřejného osvětlení a hlavního přivaděče elektrického proudu do rodinného domu. Opravu zajistili přivolaní pracovníci VČE. Dále hasiči zjistili, že při kolizi vozidla došlo k poškození hlavního uzávěru plynu. Hasiči měřili speciálními přístroji, zda došlo k úniku plynu. Přístroje ale žádný únik nezaznamenaly.

Dne 26. května v 18.43 hodin byl na operační a informační středisko hasičů do Pardubic oznámen požár lesního porostu v Holicích, části obce Staré Holice. Požár louky o rozměrech přibližně 300 × 100 m likvidovali profesionální hasiči z Holic a dále dobrovolní hasiči z Ostřetína, Horního Jelení, Dolní Rovně a Holic. Požár hasiči dostali pod kontrolu v 19.29 hodin a zcela zlikvidován byl ve 21.55 hodin. Dobrovolní hasiči mimo jiné zajišťovali i dopravu vody na požářiště. Poslední jednotky se od požáru vracely zpět na základnu ve 23.17 hodin. Plameny spolykaly borovice jejichž stáří bylo deset let. Škoda byla předběžně vyčíslena na 50 tisíc korun. Příčinou vzniku požáru je s největší pravděpodobností nedbalost.

HZS Pardubického kraje, územní odbor Chrudim

Dne 26. května vyjížděli chrudimští hasiči k dopravní nehodě, při niž byl zraněn cyklista. Po příjezdu hasičů bylo zjištěno, že cyklista sražen nebyl, ale spadl z kola sám. Při pádu si pravděpodobně poranil páteř, neboť necítil dolní končetiny a byl transportován vrtulníkem do Krajské nemocnice v Pardubicích.

HZS Pardubického kraje, územní odbor Ústí nad Orlicí


Dne 26. května ve 14.36 hodin vyjížděli hasiči k dopravní nehodě osobního vozidla s dodávkou a nákladním vozem, která se stala u benzínové čerpací stanice v Českých Libchavách. Jednotka hasičů na místě zajistila vozidla proti požáru, proti úniku provozních kapalin pomocí úkapových nádob a sorbentu a do příjezdu policistů řídila i dopravu na silnici. Při nehodě došlo k poškození sloupu veřejného osvětlení. Po došetření dopravní nehody policisty a zadokumentování nehody hasiči odstranili vraky z vozovky.



Info: por. Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje


 -wap-

Sdílet