Pátek 19. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Škoda po požáru bytu v Týně nad Vltavou šla do statisíců, hořela pohovka

Pět jednotek vyslalo Operační a informační středisko HZS Jihočeského kraje do Týna nad Vltavou, kde byl ohlášen požár bytu v panelovém domě.

Do Vodňanské ulice v Týně nad Vltavou vyjeli v pondělí 18. prosince v 19:48 hodin profesionální a dobrovolní hasiči z Týna nad Vltavou, dále profesionální jednotka ze stanice České Budějovice, podniková jednotka ČEZ, a. s., (JE) Temelín, svoláni byli dobrovolní hasiči obce Bechyně.

Jako první k požáru přijeli místní profesionální hasiči. Průzkumem zjistili, že v bytě ve čtvrtém patře šestipatrového panelového domu hoří v obývacím pokoji pohovka. Hasiči požár rychle lokalizovali.

Velitel zásahu odeslal bechyňskou a temelínskou jednotku zpět na jejich základny. Zcela uhašen byl požár krátce před 22. hodinou, a to včetně odvětrání celého bytu.

Na místo požáru byla vyžádána ZZS pro jednu osobu, která se pravděpodobně nadýchala zplodin hoření. Další lidé žijící v domě nebyli nijak zraněni, nemuseli být ani evakuováni.

Přestože se díky rychlému zásahu hasičů podařilo požár rychle zvládnout tak, aby se nerozšířil do dalších místností a bytů, činí škoda způsobená požárem na zařízení bytu 200 000,–. Příčina vzniku požáru je v šetření vyšetřovatele HZS.

Vendula Matějů
tisková mluvčí
HZS Jihočeského kraje
Sdílet