Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Do nemocnice byla po nehodě převezena žena a její dvě děti

Dne 27. 5. 2009 v 15:19 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po havárii auta u Valašského Meziříčí. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na hlavním silničním tahu I/35, nedaleko podniku Deza, došlo k havárii osobního auta zn. Š Felicia.

Podle slov samotného řidiče pravděpodobně došlo k mikrospánku, když vozidlo vyjelo z mírné zatáčky a havarovalo mimo silnici do příkopu. Podle svědků při jízdě protisměrem auto jen těsně minulo další vozy a nedošlo ke srážce.

V zatravněném příkopu řidič pokácel několik náletových dřevin a se zdemolovanou přední částí postupně zastavil. Sám řidič neutrpěl žádné zranění. V šoku byla jeho manželka, která byla převezena do nemocnice společně se dvěma malými dětmi, které byly přepravovány v autosedačkách.

Přivolaná posádka zdravotnické záchranné služby provedla prvotní ošetření a pacienti byli odvezeni do nemocnice k dalším vyšetřením a odborným prohlídkám. Hasiči se věnovali zajištění havarovaného vozidla proti případnému požáru a úniku provozních kapalin.

Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla částečně omezena doprava na hlavním tahu z Valašského Meziříčí.




mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc.
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje



-swo-

Sdílet